Vil -Vil Ikke PDF Skriv ut E-post


Ved å bruke analyseverktøyet fra WOWfabrikken kan elevene skrive egne tekster til BEATS. BEATS er det samme som instrumental musikk hvor vi mangler nettopp din vokal.

Vil - Vil Ikke

For å konkretisere denne prosessen har vi laget sangen "Vil - Vil Ikke". Refrenget viser til tematikken BRÅK - indre og ytre - og åpner for muligheten til å definere motiv selv. Da kan det skrives mange gode tekster. 

Denne første filmen viser en Instrumentalversjon hvor du kan øve inn din egen tekst...vi har laget refrenget! Legg spesielt merke til form og struktur (vers, refreng og bro) som står under bildene.   

Dim lightsVi har laget en versjon. Den er basert på tekst skrevet av Cathrine Lutro Berntsen (9.klassse OddaUngdomskole 2011). I denne filmen kan du høre vår versjon av Cathrines tekst. 

Dim lights

Refreng 1:

Noen ganger er det VIL - VIL ikke

Andre ganger er det KAN - KAN ikke

Jeg kan både være med – eller bare stå og se

Noen ganger er det MÅ - MÅ ikke

Andre ganger er det TØR - TØR ikke

Jeg kan både være med – eller bare stå og se

Post oss din sangtekst/ræppvers

 

Finn en tekst DU liker og vil bearbeide. Flytt, klipp og legg til til de ord og fraser du syns forsterker historien. Få det til å passe med takter og perioder i sangen Vil - Vil Ikke. Når du er ferdig poster du versene dine på Facebookgruppen vår.

PS! Husk å skriv navnet på den som har skrevet utgangspunket.  

Send oss ditt opptak

Når du får på plass din egen tekst kan du ta opp deg selv sammen med vår Instrumentalversjon. Send oss opptaket så blir du med i samlingen av "Vil - Vil Ikke"-versjoner. Lykke til med skriving og ræpping!