Print et instrument PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Lage Thune Myrberget   
mandag 29. april 2013 17:54

Jeg lar meg fasinere over hvordan vår hverdag endres av ny teknologi. En gang iblant kommer det noe som endre hvordan du må se på verden. Du må flytte gammelt tankegods til side fordi noe nytt MÅ HA DENNE PLASSEN.

I dag hadde jeg nemlig et hyggelig møte, og over bordet ble det fortalt om en trombone som ble brukt på konsert. Trombonen kostet $154 og låt helt ok, men var lagd av plastikk. Jeg har jo sett plastikkinstrumenter før, men fant ut at jeg ville google dette litt når jeg kom hjem. Da ble jeg oppdatert på 3Dprintere.

3Dprinter er en kopimaskin som skriver ut TING. Den reprodusere fysiske former og "printer" en kopi i plast. Hva skjer da om du tar model av ev Stradivarius og trykker print? Jo- du får en plastikk kopi som låter slik:Her kan du se en film som forklarer hvordan man lager en 3D utskrift av en fløyte. Dette reiser en rekke spennende tanker for bruk i skolen, men også filosofiske utfordringer - man kan nemlig "printe" et våpen.

Her er en film fra 3D printermessen i London oktober 2012. Her kan du høre hvordan ulike bransjer tenker om bruk av slik teknologi - bl.a. en gitar som er "printet" ut! 


 
  

 

Sist oppdatert mandag 29. april 2013 18:31