SnowDayDanceSong PDF Skriv ut E-post

SDDS 2015_front2_540
Verdens Snødag for skole og barnehage 

Søndag 18. januar 2014 arrangeres Verdens Snødag. Dette markeres med en rekke snøaktiviteter. I skoler over hele landet skal det akes, bases, løpes, kastes, graves i snø. Mange skal gå på ski. Noen hopper. Andre skal skli, og noe vil rase utfor store bakker med snowboards, twintip og telemarksutstyr. 

Vi starter søndag 18 januar med Verdens Snødag, men fortsetter gjennom hele uken - frem til 26. januar - med aktivitere og muligheter for å bli med på denne snøfesten.


Verdens snødag har sin egen sang og hvert år har skolebarn fra hele landet sendt inn film med både sans og dans til musikken.  


Verdens snødag er en del av FIS sitt internasjonale World Snowday-arrangement. I år samarbeider NSF med Trivselslederne. Her finner lærere informasjonsskriv om årets prosjektet. Gjennom bilder og film fra elever være med å lage en videofilm til sangen SnowDayDanceSong. I år som i fjor skal alle bidragene i filmen være fra dere. I år bruker vi også Instagram. Hashtag er #snøglede2015


Bilder og filmsnutter som blir sendte inn ble vurdert og til slutt klippet sammen til SnowDayDanceSong 2015-filmen. Vi gleder oss allerede! 
 

Filmen vil bli vist på storskjerm under ulike skiarrangement utover i sesongen og lagt ut på skiforbundets egne nettsider.


Her er filmen fra Verdens Snødag 2014. Blir dere med i den nye filmen for 2015? SnowDayDanceSong

WOWfabrikken har i samarbeid med Norges Skiforbund lagd et tverrfaglig opplegg tilknyttet denne dagen. Her har vi lagt tilrette for aktiviteter i både barnehage, småskole og mellomtrinn. 

Vi har lagd en sang - SnowDayDanceSong - som er en blanding av OL-floka og Fairytale. Den kan danses og synges på tribuner. I tillegg kan DU være med og forme sangen. Med din mobil kan DU knipse og filme DIN snøglede. Les mer under bildet: 


 

Bildekonkurranse

Vi vil ha dere med på fotokonkurranse:  

1: Få alle skoler, klassetrinn og klasser ut på ski 
2: At dere lærere og elever tar bilder av de ulike snøaktivitetene dere er med på f.o.m. 18. januar og t.o.m. 26. januar
3: At dere sender de beste bildene til oss på epostadressen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen eller laster dem opp på vår facebookside: http://www.facebook.com/SnowDayDanceSong, eller til mobil: 90182288.
4: Vi har også Instagram. Hashtag er: #snøglede2015 
5: Vårt infoskriv kan last ned her   

De beste bildene får bli med i vår videoproduksjon til sangen.  

PS! Det er viktig at alle som er med på bildet har godkjent at bildet publiseres og kan brukes i videoen for NSF og Barnas Skiklubb. 


 

Undervisningsopplegg

I tillegg til bildekonkurransen har vi laget flere andre aktiviteter. Dette er aktiviteter som skolen kan ta i bruk før selve Verdens Snødag. Dere finner en pdf som forklarer dette her

1: Ta bilder

Vi vil at dere kan være med i vår kommende musikkvideoen. Med mobiltelefonen din kan du ta bilde av deg selv eller venner. Vi vil se dere ute i naturen med masser av snø og skiglede. Bildene sender du oss på vår Facebookside. Når du bruke mobiltelefon er det viktig med maksimal oppløsning. Se også våre fototips på denne siden.  

 

I denne filmen hører dere sangen og får forklart hvor bildene skal benyttes i filmen 

2: Syng sangen

Her kan du høre sangen på Soundcloud: Lyst til å prøve deg uten vokal? Vi har laget en singalongversjon med tekst.  

Dere må gjerne sende oss et bilde, lydopptak av deres versjon eller dele en film av dere som fremføre sangen.   


 

3: Dans dansen

Lyst til å danse til sangen? Vi har laget en enkel dans. Den kan alle lære seg. Vi har fått med oss danser og koreograf Linda Bottofs til å vise dere hvordan denne dansen utføres. Filmene finner du under her.

A: I denne filmene viser Linda hvordan dere kan lærer dere dansen i teksten (pre ref). B: Her viser Linda hvordan dere kan telle og forstå dans. Også viser hun hvordan dere kan bevege dere til vers og mellomspill.

  

4: Spill sangen

Lyst til å spille sangen? Den er lett å lære seg. Det er kun fire forskjellige akkorder og vi har brukte Ukulele - et veldig enkelt og artig instrument - til å spille hele sangen.

Torbjørn Alsos Raae spiller på sangen og i disse filmene lærere han dere hvordan dere kan spille den.

1: I den første filmen lærer du grepene som trengs i sangen. 2: I denne filmene lærer du fire forskjellige måter å spille akkordene på.3: Og til slutt får du tips om hvordan Pre Ref´et kan spilles.

 

I denne filmen gir Torbjørn noen undevisningstips til læreren.  

Vi har også laget noter til sangen slik at dere kan bruke disse og spille både ukulele, gitar, bass og piano. 
 

Snowdaydancesong 20121222_540

 


 

5: Skriv egen tekst

Skriv en tekst for oss og post den på vår Facebookside. Lag deres egen versjon av sangen og se om ikke kanskje deres tekst blir med på neste versjon av sangen.

Denne filmen forklarer hvor i sangen de forskjellige delene dukker opp.
  

 

Tema er altså snøglede. Teksten kan du sende oss på vår Facebookside eller  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen .    

 

Hvordan skrive tekst?

Det er mange måter å skrive sangtekst på og her er noen tips:
  
A: Mange velger å skrive tekster på rim. "Ut på ski - alltid blid".

B: Man kan også jobbe med ordlyder. Det betyr at dere kan ende en linje med lyden-i, og neste linje med lyden-y. En linje med lyden-a og neste med lyden-m.

C: Stavelser og rytme er også viktig. Dersom du har lik rytme i frasene blir det lettere å huske teksten. Eks. Se på hvilken som helst av tekstene til Torbjørn Egner og dere skjønner hva vi mener.

D: Melodien vi har laget er ganske "barnlig", kanskje du liker hiphop? Hvorfor ikke skrive en ræpp? Feel free til å kaste mange ord på papiret og gjøre en ræpp av det hele :-)   

Vi gleder oss til å få deres bidrag.  
Vi håper dette blir en artig aktivitet for både skoler, barnehager og familier vinteren 2014.