KOM! PDF Skriv ut E-post

wow dokumentasjon_på_ipad_2_540

Norsk kulturskoleråd har en kompetanseprosjekt som heter KOM!. Dette prosjektet går over fire år. Drøyt 100 deltagere fra Sør-Trønderlag var den 14-16 mars samlet på Røros. Disse deltagerne hadde gjennomført tre av de fire årene prosjektet varer. De skulle nå sparkes igang ved å se på fremtiden og hva den kan ha å by på. 

Lage Thune Myrberget fra WOWfabrikken var leid inn for å holde foredraget "Blir eleven klokere og læreren dummere?", samt en to timers presentasjon av ulike arbeidsmetoder og verktøy på iPad for musikklærere.

Som en del av samlingen skulle deltagerne presentere ulike prosjekter som de hadde gjennomført i løpet av kursprosessen med KOM!

Digital dokumentasjon i praksis
Lage: "Jeg satt i salen med min ipad. På mitt fellesforedrag OG to timers presentasjonen hadde jeg dosert om hvor lett det er å dokumentere ens virksomhet. Derfor fant jeg ut at det kunne være en lekende pedagogisk oppgave for meg å dokumentere det som skjedde foran meg. Jeg satt på første rad og disse filmene er resultat av å filme, ta bilder, redigere og gjøre klart for opplasting med iMovie mens presentasjonen foregår. 

iPadkurs 540
Teknologi læres best gjennom bruk og opplevelse av nytte. IPad kurset er praktisk og orientert rundt en serie med undervisningssituasjoner som skal gjennomføres med ulike APP´s og metoder.  

Her kan du se tre filmer som jeg filmet og klippet på iPad. Jeg beklager lysforhold og lyd på noen av innslagene, men i det store og hele er det sikkert artig å se seg selv, eller andre. Og ikke minst deres mangfoldet i prosjekter og entusiastiske eierskap til ideer og gjennomføring". 

Apps i bruk
"Bilderedigering skjedde i Photogen. Filming med innebygd kamera og Apples egen app for dette (foto og video). Alle redigering av film skjedde med iMovie - en APP til 29,-. Og til slutt ble filmene lastet opp til Youtube for lagring. Dette er gratis og krever kun en registrert G-mail konto. WOWfabrikken har en egen konto, på samme måte som BANDfabrikken, Trommer.no og meg selv privat".  

Film 1:


Film 2: Film 3: Du kan lese mer om WOWfabrikken og iPadkurs her.    

Sist oppdatert søndag 18. mars 2012 19:54