Hemmeligheter! PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Lage Thune Myrberget   
mandag 20. august 2012 11:19

WOW hemmeligheter_logo_540

WOWfabrikken har utviklet et nytt undervisningsopplegg for Hundsund Ungdomskole på Snarøya. Her skal hele åttendeklassetrinnet knyttes sammen som gruppe på en ny skole. For å få til dette bruker vi Hemmeligheter som tema. Det er derfor ikke alt du kan få lese her - bare litt - resten er hemmelig. 

Hovedideen er at alle har hemmeligheter som kan deles. Noen hemmeligheter kjenner du til, mens andre vet du ikke en gang er en hemmelighet. Derfor ville vi avsløre for elevene at de alle hadde en hemmelighet: De kan danse! 

Dans med IKT

IKTpedagog Lage Thune Myrberget samarbeidet denne gangen med danser og koreograf Jonas Georg Digerud. Sammen skapte de et shownummer som elevene skulle lære seg ved å bruk Xbox/Kinect og danseprogrammet Dance Central 2.

1: I samarbeid med skolens egne lærere fikk elevene tilgang på Xbox og mulighetene for å trene på bevegelsene i koreografien.2: Deretter fikk skolen besøk av danser og pedagog Mari Baade. hun hjalp elevene videre fra dataspillet og inn en gruppe på 120 dansere.

3: Hele dansenummeret ble så fremført på ulike arenaer tilknyttet skolens og dens nærområde. Det ble blant annet opptreden hos Gjensidige, Microsoft og på Telenor Arena.

"Flashmob"

Her kan dere se hvordan den ene gruppen på 60 elever fikk det til å svingen på Skullerud (hovedkvartalet til Gjensidige). Forfjamsede ansatte fikk seg en hyggelig overraskelse på vei til lunsjen.   

 

Tverrfaglige arbeidsoppgaver

Danseprogrammet besto av smakebiter fra syv ulike sanger. Vi lagde derfor arbeidsoppgaver om artistene, sangene og tekstene. Elevene må lete etter skjulte historier og hemmeligheter i tekstene, artistenes liv og karriere, samt noe historikk rundt konserter og opplevelser med disse i nærområdet til skolen.

Dette samsvarte med resten av lærerteamets arbeidsoppgaver: HEMMELIGHETER.


"Omvendt kompetanse"

Et tverrfaglig prosjekt som involverer læreres hemmelige kompetanse. Alt fra skolekjøkken, sosiallærere og musikklærere fikk avsløre hemmelige sider ved seg selv. Dette førte til et undervisningsopplegg som avslørte politietterforskning, religionteori, tryllekunst og Norsk metallmusikk.

I tillegg er skolens samarbeidspartnere involvert som leverandører av sine hemmeligheter.

Hvordan tror du dette gikk?    

Elevtips

Her kan dere se intervju med David Guetta.
 

 

Sist oppdatert tirsdag 16. desember 2014 13:02