BANDmetodikk PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Lage Thune Myrberget   
tirsdag 20. august 2013 19:26

Jeg var på Sunndal Kulturskole og jobbet 15-16 august 2013. Første dagen var det Bandmetodikk og samspillteori. Det ble mye fokus på tekstanalyse og hvordan tolkning av tekstene kunne gi premisser til musiseringen. 

Etter noe teori og testing blelærerne delt inn i grupper. De skulle bl.a. spille bi-instrumenter, eller rettere sagt: instrumenter de ikke kunne. Så fikk de utdelt tekster, men disse var uten noter, akkorder, tempo eller taktarter. Her var det åpent og fritt for nytolkning. 

Sangtekstene var Ja Vi Elsker, innerst I Sjelen og Mitt Lille Land. Utvalget hadde en baktanke ;-) 

Band 0
Ett herreband som jobbet utifra et gitarriff. Band 1
En herlig blanding av menn og damer som sammen skapte et annereledes uttrykk og måte å frasere melodien på. Tksten ble også bearbeidet. Spennende :-) Band 2
En akkustisk besetning mmed perkusjon, vokal og gitarer. Her ble de ulike versene tolket utifra hvilket land bandmedlemmene varifra. Spennende nyanser i sangen kom frem. Bla.a Mitt Nye Land og Vårt Nye Land. Band 3
En musikask reise gjennom ulike land og kontinenter. Teksten oversettes og hvordan hadde ikke denne reisen blitt om de hadde droppet alt av tekst og bare fokusert på å instrumentere en reise jorda rundt? Band 4
En herlig versjon av en kjent tekst...det er bare det at vår Bulgarske vokalist ikke kjenner vår nasjonale sang. Hva kan ikke skje  når man synger en tekst fra hjertet og improviserer en ny melodi? Jo - det blir magi! 

Fint besøk

Så kom Jens Stoltenberg på besøk og fikk høre nettopp den versjonen som kanskje hadde mest nykultur og anerledeshet over seg. Det ble en spesiell stund.  

 Ipadkurs
Dagen etterpå var det bruk av teknologi i kulturskolen. Flipped Classroom ble presentert og her kan dere se en film vi lagde med gitarlærer Øystein. Målet med filmene er å vise elevene - FØR første samling - hvordan gitaren spilles og grepen taes. Tenk om vi kan bruke første gitartime til å spille fire sanger som bruker nettopp disse akkordene?  
 

 

Sist oppdatert tirsdag 20. august 2013 23:02